Εφαρμογές

«ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ»: Ένα έργο-σύμβολο ανάπτυξης

Ο αυτοκινητόδρομος «Ολυμπία Οδός» είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για την Πελοπόννησο και την Ελλάδα. Αντικατέστησε την παλαιά Οδό Αθηνών-Πατρών, που για πάρα πολλά χρόνια υπήρξε ο ένας από τους δύο κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας.

Η «Ολυμπία Οδός», που παραδόθηκε το 2017, είναι από τα δυσκολότερα έργα που έχουν κατασκευαστεί στη χώρα μας. Το τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα, συνολικού μήκους 201,5 χιλιομέτρων, κατασκευαζόταν, ενώ ο παλαιός δρόμος ήταν σε λειτουργία. Επιπλέον, επειδή πολλοί από τους 29 ανισόπεδους κόμβους βρίσκονται στα όρια οικιστικού ιστού, υπήρχαν προβλήματα με την κίνηση βαρέων οχημάτων. Επίσης, οι σήραγγες, που ξεπερνούν σε μήκος τα 25 χιλιόμετρα, είχαν ιδιαίτερες ποιοτικές απαιτήσεις για την κατασκευή τους.

Η INTERBETON συμμετείχε στην τροφοδοσία σκυροδέματος για την κατασκευή του τμήματος Κόρινθος – Πάτρα ενώ συμμετέχει και στο τμήμα Πατρών – Πύργου που είναι σε εξέλιξη. Παράλληλα, τροφοδοτεί τις εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης σε όλο το μήκος της «Ολυμπίας Οδού».

Φωτογραφίες: ©ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ / Κώστας Μητρόπουλος / Κώστας Φασούλας