Νέα & Ανακοινώσεις

Εκπαιδευτική επίσκεψη 73 σπουδαστών ΑΤΕΙ Πολιτικών Μηχανικών Δομικών έργων Κρήτης

20 Μαΐου 2015

Περισσότεροι από 70 σπουδαστές του Τμήματος Τεχνολόγων Πολιτικών Μηχανικών Δομικών Έργων του ΑΤΕΙ Ηρακλείου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις παραγωγής ετοίμου εργοστασιακού σκυροδέματος της INTERBETON Δομικά Υλικά Α.Ε.., εταιρίας του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Ηρακλείου Κρήτης την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015.


Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενίσχυση και η εμπέδωση της θεωρητικής κατάρτισης που λαμβάνουν οι νέοι και οι νέες μέσω του προγράμματος σπουδών τους και η σύνδεση με την πρακτική εφαρμογή που είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προετοιμασία των επαγγελματιών του μέλλοντος.

Η εκπαίδευση αφορούσε σε θέματα πρώτων υλών και παραγωγής σκυροδέματος, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη προϊόντων, τον αυτοματισμό της παραγωγής, τη διασφάλιση ποιότητας και τον τρόπο διάθεσης του σκυροδέματος, αλλά και σε θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο συγκρότημα παραγωγής όπου οι σπουδαστές είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν το πώς εφαρμόζονται στην πράξη οι διαδικασίες και να ρωτήσουν για όλα τα θέματα ενδιαφέροντός τους. Επίσης παρουσιάστηκε η ιστορία και οι δραστηριότητες της INTERBETON και του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και τα νέα καινοτόμα προϊόντα της Εταιρίας. Στους σπουδαστές διατέθηκε το εγχειρίδιο σκυροδέτησης “ασκήστε ΒΕΤΟΝ” έκδοσης της ΙINTERBETON για ποιοτικό σκυρόδεμα, καθώς και άλλο ενημερωτικό υλικό.


Η επίσκεψη αυτή, που διοργανώθηκε σε στενή συνεργασία με το τμήμα Τεχνολόγων Πολιτικών Μηχανικών Δομικών Έργων του ΑΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης, εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων και συνεργειών που έχουν αναπτύξει οι Εταιρίες του Ομίλου ΤΙΤΑΝ με την ακαδημαϊκή κοινότητα για τη στήριξη των νέων στη μετάβαση από την εκπαίδευση στην απασχόληση. Αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της διαχρονικής δέσμευσης του Ομίλου για προσφορά αρωγής σε νέους ανθρώπους προκειμένου να αποκτήσουν περαιτέρω γνώσεις, ώστε να έχουν περισσότερα εφόδια για τη μελλοντική επαγγελματική αποκατάστασή τους. Επιθυμία και στόχος είναι η εκπαίδευση αυτή να θεσμοθετηθεί και να επαναλαμβάνεται σε κάθε ακαδημαϊκό έτος.